En himla soppa i frysen?
Hur mycket inspiration kan man ha på samma kväll? Brödbaket blev riktigt bra, sen kom jag på att jag hade plommon kvar i kylskåpet så jag satte igång att göra plommonmarmelad på dem. Den här gången lade jag i en vaniljstång och mer chili, det blev riktigt lyckat, även om chilismaken kunde varit starkare. När barnen lagt sig rotade jag runt i kylen efter lunch till imorron, och hittade då fiskbuljong som jag kokat i fredags, det kom jag på att jag kunde göra en härlig soppa av, fräste schalottenlök, zucchini, vitlök, palsternacka med curry, sen hällde jag på fiskbuljongen, lade i fänkåls"dill" som jag hade i frysen och hällde i en liten slurk matlagningsgrädde. Hade inga räkor tyvärr - eller rättare sagt - jag kan inte hitta dem även om jag skulle vilja, för frysen är packad med blåbär, lingon, hallon, jordgubbar, krusbär, röda vinbär, svarta vinbär, vita vinbär - you name it. Lite vanlig mat finns väl också, men det är svårt att komma fram till den bara. Att vi har en frys till i garaget hjälper föga - där är det likadant fast bara bär och inget annat. Det kommer att bli en vitaminrik vinter iallafall om vi bara kommer oss för med att ta fram grejorna ur frysen.
Det ser ut som om hela kvällen gick åt till ovanstående - men tji fick ni - jag har både hunnit åka till centrum och köpa höstdojor till mig själv, ätit en lugn middag med min son (pappa var borta med jobbet och Amanda i stallet), hämtat Amanda i stallet och läst "saga" för båda. Ja, de är visserligen rätt så stora men det är mysigt tycker vi alla. Fast "sagotiden" var kanske inte som den brukar, den var färdigläst halv elva, det är ju inte riktigt OK, de får lägga sig tidigare imorron.
Nu borde jag själv gå och lägga mig, men jag ska ta ett par varv på stickningen först, sen GODNATT!
Vilken supermänniska du är då! Hur får du tiden att räcka till?
... det är bara att tagga ner på städ-ambitionerna - och så att lära sig planera rätt förstås ;-)