Höstig köttgryta
Högrev
Lök
Morot
Tomatpuré
Vatten
Buljongtärning (kalv- eller ox-)
Kryddor (vitlökspulver, svartpeppar, curry, spiskummin)
Vitlök
Zucchini
Trattkantareller (torkade eller färska)
Chilifrukt (torkad)
Eventuellt matlagningsgrädde
Skär köttet i tärningar i lagom ätstorlek 2-3 cm, bryn dem i omgångar så inte grytan blir kall, då blir det kokt istället. Krydda med de kryddor du gillar, jag valde idag vitlökspulver, svartpeppar, curry och spiskummin. Lägg i ett par matskedar tomatpuré och fräs litegrann. Häll på vatten så det täcker köttet, lägg i buljongtärningen, samt lök och morot som du skurit i bitar. Läg i zucchini och trattkantareller (om de är torkade annars får du fräsa dem med köttet först) och den torkade chilifrukten (den kan du ta upp när styrkan blivit lagom i grytan). Om du vill kan du hälla i 1-2 dl matlagningsgrädde, men det går bra utan också. Sen är det bara att låta spisen göra jobbet, låt grytan puttra på spisen på jättelåg värme under lock, det kan ta 1-2 timmar. Smaka av och känn om köttet känns mört, annars går det bra att låta det puttra vidare.