Dagens goda projekt - köttfärssås och sedan plommonmarmelad
Idag blev det en snabb köttfärssås till middag innan vi skulle iväg på diverse fotbollsträningar/ridlektioner mm. Min vana trogen åker det ner både det ena och andra i grytan, squash som jag har enorma mängder av på kolonilotten just nu - den passar in nästan var som helst, och trattkantareller som jag har torkat, dem smular jag bara ner mot slutet. Mums!
Framåt kvällen när barnens aktiviteter är klara brukar jag experimentera lite och fixa diverse godsaker i köket. Idag blev det en (1 !) burk plommonmarmelad. Ja det är ingen idé att göra stora satser när man ska testa. Jag lade i en liten chili så det blev lite sting i marmeladen. Jag använde det suveräna syltsockret där allt är färdigt, och så hade jag i en kanelstång, och den där lilla chilin, som jag plockade upp innan det blev för starkt. Det blev riktigt bra, kommer sitta fint på skorporna till té-stunderna i höst.
Plommonmarmelad - till en burk:
ca 30 plommon
1,5-2 dl syltsocker
1 bit chili med styrka efter smak - finns massor, jag valde en ganska mild
kanelstång
skålla och skala plommonen - skär kryss i dem och doppa i hett vatten så ramlar skalet nästan av av sig självt
koka plommonen med sockret, kanelstången och chilin i 5-10 minuter. Ta bort kanelstången och chilin.
Fyll upp i en fin burk som du diskat och sköljt ur med natriumbensoat. Glöm inte att även skölja locket med denna blandning.
Framåt kvällen när barnens aktiviteter är klara brukar jag experimentera lite och fixa diverse godsaker i köket. Idag blev det en (1 !) burk plommonmarmelad. Ja det är ingen idé att göra stora satser när man ska testa. Jag lade i en liten chili så det blev lite sting i marmeladen. Jag använde det suveräna syltsockret där allt är färdigt, och så hade jag i en kanelstång, och den där lilla chilin, som jag plockade upp innan det blev för starkt. Det blev riktigt bra, kommer sitta fint på skorporna till té-stunderna i höst.
Plommonmarmelad - till en burk:
ca 30 plommon
1,5-2 dl syltsocker
1 bit chili med styrka efter smak - finns massor, jag valde en ganska mild
kanelstång
skålla och skala plommonen - skär kryss i dem och doppa i hett vatten så ramlar skalet nästan av av sig självt
koka plommonen med sockret, kanelstången och chilin i 5-10 minuter. Ta bort kanelstången och chilin.
Fyll upp i en fin burk som du diskat och sköljt ur med natriumbensoat. Glöm inte att även skölja locket med denna blandning.
Kommentarer
Trackback