Saftig äppelkaka med kanel och lingon

Den här kakan ska jag pröva så snart jag hinner, det låter ju supergott!

Äppelkaka med lingon
Ingredienser
Ca 10 bitar
150 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 stora äpplen ca 300 g
1 1/2 dl lingon, färska eller frysta

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ytterligare en stund.
2. Blanda mjöl, kanel och bakpulver. Kärna ur och riv äpplena grovt. Låt skalet vara kvar. Blanda ner mjölblandningen och äppelrivet i smeten, liksom större delen av lingonen.
3. Bre ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Strö resterande lingon ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan är genomgräddad.

Servera kakan ljummen, gärna med lite vaniljvisp!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0