Vår-depp eller vaddå?

idag är en sån där dag när det bara känns tungt. Alla jag känner verkar vara så långt borta, onåbara och ingen har hört av sig på evigheter känns det som. Ja, jag kanske själv är rätt upptagen och inte ringer runt varje vecka till var och en men riktigt så dåligt gensvar tycker jag inte att jag förtjänar - eller...?


Konst-ig, kulturell och kreativ?

Idag har jag prövat något nytt - jag har varit på Karby gård och tittat på konst. Jag har länge gått och tänkt att jag skulle besöka Karby Gård som är ett ställe där olika konstnärer ställer ut varje vecka, och nu hade jag äntligen en hel dag utan inbokade saker - när hade jag det sist - så då passade jag på. Det fanns både litografier och grafik, en del ganska fint men en hel del underliga saker också. Mysigt var det iallafall att gå där och spankulera runt med listan över konstnärer och försöka se ut som en förståsigpåare, nicka lite, gå närmare och syna något, backa och kolla vinklar och så där ;-)

Här var en rolig stil, konstnären heter Åke Westin, en Täbykonstnär;


Att våga

När jag varit och tittat på utställningarna fick jag lite inspiration att vara kreativ, så jag sydde om två par byxor som Amanda fått av en bekant till oss, de var inte tillräckligt "stupröriga" så jag sydde in dem och vips hade hon nya brallor.


Slow-food

Fredag morgon; satte en deg som fick stå i kylen och jäsa långsamt medan jag arbetade hemma. Det är toppen att kunna låta degen utvecklas sakta så alla smakerna kommer fram ordentligt, och så är det perfekt att man kan baka degen när det passar.

Resultatet blev ett riktigt luftigt och smakrikt bröd, innehållet var grovt rågmjöl, vetemjöl special, linfrön och pumpakärnor och det toppades med flingsalt och sesamfrön.



Nu kan Johanna snart gå på i ullstrumporna!

Äntligen är sockorna färdiga, det tog sin lilla tid, men jag skulle ju skynda långsamt varnade jag för. De kommer att pryda Johannas små (!?) fötter om några dagar då jag ska sända dem med posten imorron.



Det är tur att det fortfarande är vinter nu när de äntligen är klara ;-)

25-årsjubileum på Berwaldhallen för Täby Musikklasser

Jag ber om ursäkt för den dåliga kvaliteten, men det är filmat med mobilkameran - ganska bra ändå va' !?

Amandas klass deltog i 25-årsfirande för Täby Musikklasser i Berwaldhallen, de hade bjudit in några solister och gjorde en fantastiskt fin show, hör själv!




Halkrisk/rasrisk

Det här är vad vi har att tampas med nu, när ska det ta slut!?

Trottoarerna är glashala, parkeringarna är isgator, vägarna är som tågrälsar med sina spår i isen, och längs husväggarna är rasrisken med dödlig utgång överhängande ( ! ) och inne i ladugårdar/ridhus/idrottshallar är det farligt att vara pga att taken kan kollapsa. När ska snön smälta bort? Nån som har nån information?




Sitt fint!

Jag har äntligen hittat en fåtölj. Mina önskemål var att den ska gå att fälla i olika lägen, ha ett skönt nackstöd och bra svankstöd, sköna armstöd så man kan krypa upp och mysa, och sist men inte minst, att det skulle vara fårskinn. Jag har kollat runt mer eller mindre överallt innan jag äntligen hittade "min" fåtölj för några månader sedan hos Mio. Nu är den beställd! Men tro inte att det bara var att bära ut den från butiken - nejdå, leveranstiden var 6-8 veckor! Suck. Får sitta på den hårda trästolen ett tag till alltså.

Timeout

Benen ska inte vara i trä, de ska vara i metall, i övrigt ska den vara precis så här. Mmmmm, längtar att få krypa upp och mysa med en kopp té!


Fyllkörning och polisuppbåd?!

Tänk att en tjejmiddag kan sluta så dramatiskt så det blir polisuppbåd!

I lördags kväll tillbringade jag kvällen hos Gunilla på tjejmiddag, vi åt gott och kacklade på som man brukar göra på tjejmiddagar. Sent på natten skjutsade jag hem Petra (jag körde, så jag drack bara läsk, men det gick bra att kackla på ändå ;-), och jag hann inte mer än 500 meter efter att jag lämnat Petra så small det till i bilen när jag fick möte.

Bilen jag mötte fick sladd i kurvan där vi möttes och tjongade in i min bil med sin bakdel. Till saken hör att det var precis vid en ut-/infart så farten borde inte ha varit hög för dem alls. De stannade iallafall, men jag tog det säkra före det osäkra och ringde polisen, jag hade inte riktigt lust att stå klockan två på natten i 14 minusgrader ensam med tre andra personer och diskutera vems fel det var, och mobilbatteriet höll på att lägga av också. De var otroligt snabba att komma, och det var TVÅ polisbilar med fem poliser totalt, och vi fick lämna redogörelse och blåsa i apparaten, och det var nog tur det, för motparten fick hoppa in i polisbilen istället för att åka hemåt..... det blev alltså till att lämna blodprov för denne. Synd bara att det var vår bil som fick stoppa denne potentielle rattonykterist.

Så nu är det bara till att fixa alla papper, ringa runt till försäkringsbolag och verkstad bla bla bla (sorry älskling, det blir ju mest du som får göra det eftersom det är din leasingbil). Samma karusell som för ett par veckor sedan när vi fixade till en parkeringsskada på bilen - vi fick tillbaka den efter lack för bara nån vecka sedan....

lite skitig, men det är en rejäl repa/buckla

Har det hänt nåt spännande hos dig i helgen då? :-)


Utan titel

2447fb100b35e1f397b116a51e43ceb9.png


Snödiamanter

Idag sitter jag hemma och jobbar, och tittar ut på det vackra vädret, solen lyser på träden i trädgården och det gnistrar som diamanter. Grattis alla sportlovslediga som får gå ut och bara njuta av det här vädret!
Vintersol
Fåglarna turas om att besöka vår lilla fågelmathörna, nyss var nötskrikan här, det är en riktigt vacker fågel, men svår att fånga på bild, så jag lånar en bild här: Se hela bilden








snart ska jag skjutsa Jesper och hans kompis till ishallen så de får åka skridskor och spela lite hockey. Amanda ska pyssla hemma, och sen ikväll ska vi åka och rida. Hoppas vädret håller sig så här så vi inte hamnar i vår vanliga snöstorm ;-)




Livskarusell

Livets svängningar har farit runt med oss i familjen och dess närhet ordentligt sista tiden. Två-årskalas har varvats med dödsfall, åttioårsuppvaktning och begravning. Och däremellan har de dagliga aktiviteterna fått flyta på som vanligt. Förhoppningsvis ska det bli lite normalvardag igen snart. Såna här perioder får en att tänka på om man verkligen gör rätt saker. Kanske det blir en liten putt i rätt riktning att ta tag i såna saker, och komma ihåg att leva NU - inte sen.

RSS 2.0