Dags för broddar!

Ägnade gårdagskvällen åt att införskaffa broddar och gängtapp och sen brodda på Nobel, han vågar ju inte röra sig stackarn! Broddningen gick bra även om jag fick lov att låna en massa bra-att-ha-saker som tex en smal skruvmejsel för att få rent i broddhålen - hade jag ingen, och ett spärrskaft för att dra åt broddarna - tack Uno, det var ovärderligt, ska införskaffas snarast! Får rota lite i sambons verktygshörna. Så nu kan han gå igen. Nu börjar dock oron för hur det funkar i hagen, förhoppningsvis är de lugna och snälla, men trampa sig kan de ju göra ändå. Kanske får sätta på boots.

Broddar


Kolla in resultatet!

Det är faktiskt inte bara "alla andra" som kan fixa själva hemma, det här rummet har vi fixat på egen hand, spackling, målning av väggar och fönster och golvet blev klart igår kväll, golvet gick riktigt snabbt, bara två kvällar! Idag blir det inhandling av lister. Fototapeten är inte beställd ännu, det är svårt att hitta den perfekta, kanske vi gör en egen av bilder från fotbollsresan till Madrid om kvaliteten räcker.



Helt problemfritt är det ju förstås inte, eftersom golvet bygger 1,5 cm så måste dörren kapas, så det ska vi åka iväg och göra på en snickerifirma. Sen kanske det är dags för en liten ommålning också :-). Man kan väl ana att fotbolls- och Djurgårdsintresset är stort...


Lagt golv ligger

Det kanske var golvläggare man skulle blivit - ägnade onsdagkvällen åt att såga, planera och lägga golvet i Jespers rum, jättekul, och det gick i ett flygande fläng och vi hann mer än halvvägs innan klockan blev för mycket. Man får ju tänka på grannarna, det låter fruktansvärt mycket om både cirkelsågen och knackverktygen. När så sambons rygg började säga ifrån kändes det rätt bra att lägga ner verksamheten för kvällen. Vi kopplade av med ett inspelat avsnitt av Arga snickaren igen så vi inte ska komma av oss i snickeritänket. Våra barn var duktiga och servade oss under vårt arbete med golvet, de gjorde middagen - varma mackor blev det, och de blev supergoda. Arbetet fortsätter ikväll, kanske vi hinner färdigt, men nu börjar de lite krångligare partierna med dörren och alkoven, det blir lite mer utmananade. Dörren måste kortas av i nederkant också, så det blir att åka iväg till snickerfirman och få den tillsågad så det går att stänga - golvet bygger ju ca 1,5 cm på höjden.

Bilder kanske vore kul - jag fixar det ikväll!

Tjingeling från byggfirman Spån & listverkstan


RSS 2.0