Uppätet...

jaja, nu har jag fått äta upp mitt ifrågasättande av snökaoset, åtminstone litegrann. Det började komma snö bara nån timme efter mitt inlägg, och sen slutade det typ aldrig. Men vi trotsade väglaget och åkte till stallet ändå - hästarna måste ju iallafall ha mat, och då kan man ju lika gärna rida. Som tur var blåste det inte, så det var bara själva snöfallet som skymde sikten ordentligt. Tänk dig en bil med helljus i snöoväder eller dimma, ungefär så mycket såg vi när vi red ute i skogen med våra pannlampor. Men skam den som ger sig, hästarna vet ju var de sätter fötterna för det mesta så vi vågade till och med galoppera. Vi kom tillbaka som ett par riktiga snögubbar, men det var mysigt iallafall. Ja ja säger ni, det är som att slå sig själv i huvet med en hammare, det är skönt när man slutar... men jag lovar, det var faktiskt en mysig ridtur. Och lite äventyrligt.

Nu har snön slutat ramla ner för den här gången, det är skönt för nu vet man inte var man ska lägga den när man skottar, vägarna blir smalare och det finns ingenstans att parkera snart. Nu får det börja smälta bort. Oj - nu smög det sig in en strimma sol på tangentbordet, det finns lite hopp om vår!

Ha en skön helg!

Snökaos?

Med risk för att få äta upp mitt uttalande snart så undrar jag - var är snökaoset? Det har talats om detta sen igår kväll, men fortfarande inte minsta snöflinga.... det vore förstås skönt, för ikväll ska vi rida ut, och BÅDE kolmörker och snöstorm är ju ingen hit precis.

Se hela bilden



Efter snökaos?


Fortfarande kallt....

.... så jag fortsätter att sticka varma sköna småplagg. Nu har jag precis färdigställt två par sockor - eller "Två par strumpor åt lille-lillebror...". De lyckliga mottagarna (hmm, när blev småbarn lyckliga över mjuka paket...) blir Tim och Maja, min systerson och sambons brorsdotter. Maja kommer hem från varmare trakter på onsdag så då kanske det sitter fint med varma sockor.

0-59ba55c86734fc26118d14e47e842510.png


 


Avslöjandet

har ni funderat färdigt ännu på vad det var i förra inlägget? Det var dåligt med gissningar på bloggen, jag har fått några muntliga kommentarer, men nu ska jag berätta vad det var för tingest.

Det var ett skrumpnat blad från min tynande växt som står i fönstret på jobbet ;-)

                                                 


Förra helgen var vi på Tom Tit's experiment i Södertälje, det blev en riktig heldag, vi tillbringade ungefär 5-6 timmar där, och då hade vi inte gjort nånting två gånger och kanske till och med missat några saker. Det rekommenderas verkligen för alla åldrar, man kan roa sig på många nivåer. Den 44 meter långa rutchkanan som går på utsidan av huset är rolig även för vuxna kan jag avslöja, den åkte vi flera gånger.

 

 

 

44 meters kana

 


Snigelattack mitt i vintern?

Har sniglarna börjat krypa inomhus i skydd för kylan nu, för att sedan svälta ihjäl och bli mumifierade. Eller är det någon som vill bjuda mig på någon kulinarisk läckerhet från något annat land - i Kina och Afrika äter man ju diverse konstigheter som chokladdoppade myror, larver, gräshoppor m m.

Vad tror DU att det är för tingest på min almanacka?


Nytt år - 2010!

Det har varit lite julledigt här på bloggen, jag har sett att det är rätt vanligt bland alla andra bloggare också så jag känner inget dåligt samvete. Lite statusuppdatering nu då: just nu bakar Amanda kakor med en kompis, Jesper tittar på ishockey på TV, pappa Lollo är på hockey (samma som Jesper tittar på på TV) och jag pysslar med diverse bilder och lägger in på en digital fotoram som jag fått i julklapp.

Jag tänkte bjuda på ett par bilder till från vår julsemester i Funäsdalstrakten, Amanda och mormor pimplar

Pimpelfiske efter Röding

Här är det korv och köttbullar på grillen, lite värmande under fisketuren. Vi fick totalt tre rödingar på våra två fiskeutflykter, bilder på dem fanns i förra inlägget.
Brasvärme

En härlig bild från toppstugan i Funäsdalsbacken, eftermiddagsskidåkning och skymningen börjar komma redan vid tjugo över tre.
Vinterbjörk


RSS 2.0