Halloween

20101031137 (MMS)

Halloween i spooky Täby..... beware


Renovering

Jaha, så har man ramlat ner i renoveringsträsket som alla andra. Sonen har klagat på sin loftsäng och ville ha en vanlig säng, så nu är den såld, och även garderoben (viva Blocket!) och han sover i bäddsoffan, rummet är rensat, väggarna är spacklade och den sista strykningen med färg är gjord. Nu väntar fototapetsering, golvläggning och installation av skjutdörrsgarderober. Det går riktigt bra än så länge, får se när vi stöter på de stora problemen. Lite pepp med Arga snickarn och Äntligen hemma hinner vi med emellanåt trots alla träningar och skjutsningar. Nu ska vi försöka välja fototapet, men jag gissar att det är den enkla biten, att sätta upp den blir nog en utmaning.

/Hälsningar från botten av en spackelhink nära dig

Fototapeter - Wallooba

Vi har precis börjat att göra om i sonens rum, han vill ha en fototapet, kanske den här från Wallooba kan passa honom, han vill ha en cool stadsbild, och de här färgerna var jättefina:
http://www.wallooba.se/tapet/fotomotiv/Stad/Brooklyn-bridge

Du kan själv vara med och tävla om en fototapet värd 5000 kr här: http://www.wallooba.se/blogg/bloggtavling-vinn-5000-presentkort-fototapet

Höstbruket är i gång

Höstgrävningen är påbörjad, det har tagit lite mer tid den här hösten med alla andra aktiviteter som drar åt andra håll, men förra helgen fick jag äntligen tid att gräva i landen igen. Vitlöksbädden blev klar, det är den svarta rutan nedan, och i helgen ska jag försöka hinna sätta vitlöken. I år ska jag använda årets skörd som sättlök då de blev jättefina och stora. Det blir cirka 70 plantor på denna yta, så det gäller att gödsla ordentligt så de blir lika fina nästa år.



Här syns rödbetslandet i förgrunden, det är nygrävt och de stora jordkokorna ska få ligga kvar och frysa sönder över vintern, all rödbetsblast är nedgrävd som jordförbättring, ett mycket bra sätt att slippa få fullt i komposten när man skördar stora mängder, samtidigt som det förmultnar och blir bra mullämnen. Längre bak skymtar en pumpa som ligger kvar och mognar, och till höger står mangold som fortfarande är fin med sina röda bladnerver.

Kämpa på.....

sorgset fick jag konstatera idag på ATG-kliniken att Nobel inte är bra ännu utan ÄNNU värre än förut - nu hittade de en orytmisk gång på vänster bak, och böjproven på framkotorna gav ännu mer utslag än förra gången. Jag kan inte riktigt beskriva besvikelsen och även förvåningen över detta, då det faktiskt inte märks nånting när man rider! Det krävdes tre veterinärer som tittade på honom för att de skulle vara säkra på sin sak angående bakbenet, inte så konstigt att inte vi andra såg något då, eller? Det känns inte som om de är till någon hjälp för oss köpare, de bara konstaterar att hästen är halt, men ger ingen vägledning vad som är fel eller vad man ska göra åt det. Det känns faktiskt som om de bara är ute efter att få mer jobb - ni måste hältutreda - boka en ny tid hos oss så snart som möjligt.. Ja jag är väl orättvis, de vill förhoppningsvis hästens bästa, men det hjälper inte oss i vårt beslut. Nu ska vi i alla fall hältutreda på en annan klinik - enbart för att slippa åka så långt varje gång, det är ingen nedvärdering av deras jobb, men det blir helt enkelt för jobbigt att sitta och åka till södra sidan om stan fram och tillbaka, och ägaren som dessutom både hämtar och lämnar hästen i vårt stall för att hon är så snäll, det blir dryga resor för henne. Så "The never ending story" fortsätter, på måndag nästa vecka är det dags igen. Ska boka tid hos massören en gång till för att se vad hon kan åstadkomma. Han SKA bli bra, vi vill inte ha någon annan ponny!

Världens underbaraste häst


RSS 2.0